Ajankohtaista

Otsikkosi

Vuoden 2017 vuosi-ilmoituksen antamisen määräpäivät lähestyvät

18.1.2018

Työnantajien ja muiden ilmoitusvelvollisten on annettava Verohallinnolle ilmoitus vuonna 2017 maksamistaan palkoista ja muista suorituksista.

Paperilla annettava vuosi-ilmoitus on toimitettava Verohallintoon pääsääntöisesti viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Sähköisesti ilmoitettaessa sekä muutamissa muissa tapauksissa vuosi-ilmoituksen antamisen määräpäivä on helmikuussa. Vuosi-ilmoituksen antamistapa riippuu muun muassa siitä, montaako työntekijää annettava ilmoitus koskee.

Huom! Sähköistä vuosi-ilmoitusta ei voi antaa OmaVerossa.

Vuosi-ilmoituksen antamiseen voi hakea pidennystä

Jos vuosi-ilmoitusta ei voida antaa määräajassa, sen antamisaikaan voi hakea pidennystä ennen määräpäivää. Verohallinto voi määrätä laiminlyöntimaksun, jos vuosi-ilmoitus annetaan myöhässä tai väärällä tavalla.

Mahdolliset ilmoituksessa olevat virheet on korjattava mahdollisimman pian

Jos annetussa vuosi-ilmoituksessa on virheitä, ilmoituksen antajan on korjattava virheet oma-aloitteisesti ja mahdollisimman pian.

Vuosi-ilmoituksen antajan on myös tarkistettava, että oma-aloitteisten verojen veroilmoituksella annetut tiedot vastaavat vuosi-ilmoituksen tietoja.

Otsikkosi

Kilometrikorvaus ja päiväraha

Työnantaja voi korvata tilapäisestä työmatkasta aiheutuneita kustannuksia. Korvaukset ovat verottomia, jos ne perustuvat joko todellisiin kuluihin tai Verohallinnon vuosittaiseen päätökseen päivärahoista ja kilometrikorvauksista.

Päivärahaan vaikuttaa työmatkan pituus ja kohde

Työnantaja voi maksaa työmatkan ajalta päivärahaa, jos matkakohde on yli 15 kilometrin päässä joko asunnostasi tai varsinaisesta työpaikastasi. Työmatkan kesto vaikuttaa päivärahan suuruuteen.

Vuoden 2018 päätös kilometrikorvauksesta ja päivärahoista

Vuoden 2017 päätös kilometrikorvauksesta ja päivärahoista

Vuonna 2018 päivärahan määrä on

  • osapäiväraha 19 euroa (työmatka yli 6 tuntia)
  • kokopäiväraha 42 euroa (työmatka yli 10 tuntia)
  • ulkomaan päivärahaan (Katso taulukko)
  • ateriakorvaus 10,50 euroa (ateriakorvaus voidaan maksaa työmatkoilta, joilta palkansaajalle ei makseta päivärahaa.)

Päiväraha on korvausta tavallista suuremmista ruokailukuluista. Jos työmatkaan sisältyy ilmainen tai työnantajan kustantama ruokailu (kokopäiväraha/kaksi ateriaa, osapäiväraha/yksi ateria), päiväraha on puolet edellä mainituista määristä.

Kilometrikorvauksia ja päivärahoja voidaan maksaa työntekijälle verottomasti sekä kotimaassa että ulkomailla.
Katso vuoden 2018 verottomat määrät sekä tarkemmat ohjeet Verohallinnon vuosittaisesta päätöksestä (Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2018).

Lue lisää työmatkan ja -paikan määritelmästä

Kilometrikorvaus oman auton käytöstä työmatkalla

Jos teet työmatkan omalla autolla, työnantaja voi maksaa sinulle verottomasti kilometrikorvausta oman auton käytöstä. Korvauksen suuruus määritellään Verohallinnon vuosittain antamassa päätöksessä. Vuonna 2018 kilometrikorvauksen perussumma on 0,42 euroa/km (0,41 euroa/km vuonna 2017). Kilometrikorvaukseen vaikuttaa muun muassa se, onko kyseessä oma auto vai työsuhdeauto ja onko kyydissä muita matkustajia.

Työmatkasta on tehtävä matkalasku

Työntekijän on tehtävä työmatkasta matkalasku. Kun teet matkalaskun, liitä mukaan matkaan liittyvät maksukuitit. Työmatkasta aiheutuneet matkakulut (esimerkiksi lento- ja junaliput) ja majoituskulut (hotellimaksut) työnantaja voi korvata kuittien mukaan. Työmatkasta voi kuitenkin aiheutua myös sellaisia lisäkustannuksia, joita ei voi selvittää kuittien tai tositteiden avulla. Tällaisia ovat esimerkiksi matkakulut silloin, jos matka tehdään omalla autolla. Työnantaja voi maksaa näistäkin kuluista korvauksia verottomasti, kunhan korvausten perusteena käytetään Verohallinnon päätöksessä vahvistettuja määriä.

Asunnon ja työpaikan välinen matka ei ole verotuksessa työmatka

Verotuksessa työmatkalla tarkoitetaan tilapäistä matkaa, jonka teet työhön liittyvien työtehtävien takia. Asunnon ja työpaikan välinen matka ei ole verotuksessa työmatka. Asunnon ja työpaikan väliset matkakulut saat vähentää omassa verotuksessasi halvimman (yleensä julkisen) kulkuneuvon mukaan.

Lisätietoa matkakulujen vähentämisestä verotuksessa

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.02 | 11:05

Kyllä voit käyttää tai sitten lahjaverotuksessa vahvistettua arvoa, kumpi on verotuksen kannalta edullisempi. Myös muut myyntikulut voi vähentää jälkimmäisessä.

...
20.02 | 12:16

Jos myyn lahjaksi saadun tontin, jonka olen omistanut yli 10 vuotta. Voinko käyttää 40% hankintameno-olettamaa hyväkseni.

...
13.02 | 08:43

Kopioi linkki ja liitä hakukenttään, niin saat sivun auki.

...
13.02 | 08:32

Saat hyvät ohjeet ja vastauksen kysymykseesi klikkaamalla linkkiä:
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/muutoksenhaku/

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS